Care Center Sfanta Maria

Bulevardul Pipera 188 A-B-C
Voluntari, Iflov

Locații Premium A-B-C

Vă așteptăm să ne vizitați!

Locații Premium A-B-C

Vă așteptăm să ne vizitați!

centru ingrijire batrani

5 Aspecte De Urmărit La Un Centru De Îngrijire Pentru Bătrâni

Bătrânețea ne prinde din urmă pe toți și mai devreme sau mai târziu ne vom confrunta cu simptomele acesteia. Vederea și auzul vor începe să ne pună probleme, părul începe să încărunțească, dantura devine mai fragilă, apar ridurile, iar masa și forța musculară încep să scadă.

Bineînțeles, nici din punct de vedere intern nu o să stăm la fel de bine ca la 20 de ani. Sistemul respirator, cardiovascular sau chiar cel nervos vor începe să se degradeze în timp. Este ceva normal, dar cu puțină grijă vom putea să le menținem pe toate într-un stadiu decent în care vom putea trăi în cotinuare la fel de bine ca și până atunci.

În schimb, odată cu bătrânețea vine și înțelepciunea. Cei în vârstă au o experiență de viață mai îndelungată și au trăit o lungă perioadă de timp, perioadă de pe urma căreia au dobândit diverse învățături și astfel pot oferi sfaturi utile copiilor și nepoților.

Dacă îți regăsești părinții sau bunicii în această descriere, probabil îți dorești tot ce este mai bun pentru ei la această vârstă înaintată. Dacă munca, problemele sau timpul nu îți permit să le oferi atenția necesară și îngrijirea de care au nevoie, un centru de îngrijire pentru bătrâni poate face acest lucru în locul tău.

Înainte de a alege un astfel de centru de îngrijire pentru bătrâni, trebuie să te asiguri că vei lua decizia corectă și că-i oferi celui drag ceea ce merită: un loc liniștit plin cu oameni calzi și responsabili care îi vor fi alături 24/7.

Acest cămin de îngrijire pentru vârstnici, sau mai popular spus camin de batrani, trebuie să ofere tot ce este mai bun. Așadar, în continuare îți voi prezenta 5 aspecte de care trebuie să ții cont atunci când faci alegerea finală:

1. Locația centrului de îngrijire pentru bătrâni

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unui cămin de bătrâni îl reprezintă locația. În ziua de astăzi este destul de dificil să găsești o locație avantajoasă mai ales dacă, cauți un centru de îngrijire pentru bătrâni în București.

Orașele sunt aglomerate, pline de mașini care poluează constant aerul și de o gălăgie permanentă. Astfel, trebuie să optezi pentru un centru mai retras, care se află cât mai departe de această aglomerație, de preferat la marginea unui oraș.

2. Personalul

Bineînțeles, un al doilea criteriu, la fel de important ca și primul dacă nu mai important, îl reprezintă echipa de oameni care lucrează in incinta respectivului cămin. Degeaba locația este una perfectă dacă personalul nu este și el la fel. Acești oameni trebuie să fie responsabili, să își respecte meseria, astfel respectându-i pe bătrâni.

Personalul trebuie să le fie aproape ori de câte ori au nevoie, să ofere căldură și dragoste… pe scurt, să-i facă să se simtă ca acasă. Per total, aceștia trebuie să dea dovadă de devotament, să ofere siguranță și încredere.

3. Zona de recreere

Nu uita sub nicio formă de zona de recreere. Este un aspect important și necesar în viața fiecărui vârstnic. O astfel de zonă trebuie să existe atât în interiorul centrului de îngrijire pentru bătrâni cât și în exteriorul acestuia.

Zona interioară trebuie să ofere activități interactive, cum ar fi Remi, cărți de joc, table sau chiar cărți de citit deoarece pentru mulți, cititul este o relaxare. Cea mai importantă totuși, este zona exterioară. Probabil vârstnicii s-au săturat de statul în casă, după o viață întreagă petrecută la bloc și vor ca măcar acum să se bucure de aer curat, de soare și natură.

Așa că asigură-te că grădina există și că este amenanjată cu câteva băncuțe și alei, unde bătrânii se pot plimba, se pot recreea și pot lega câteva conexiuni interumane.

4. Servicii

Pe lângă locația avantajoasă, personalul plin de compasiune și dăruire și pe lângă zonele de recreere, căminul de bătrâni trebuie să ofere și câteva servicii obligatorii. Le încadram în categoria obligatorii deoarece ele joacă un rol important în asigurarea sănătății rezidenților centrului, pe termen lung. Aici intră: asigurarea mesei, a igienei și a medicamentelor.

În general, aceste servicii există peste tot, unele centre de îngrijire pentru bătrâni pun la dispoziție câteva servicii în plus, altele câteva servicii în minus. Așadar, trebuie să te interesezi dinainte și să afli exact ce servicii oferă fiecare cămin, să faci o mică comparație și să iei decizia cea mai bună.

5. Preț

În ceea ce privește costurile pentru un cămin de bătrâni trebuie să fii atent ca prețul să reflecte corect serviciile și tot ceea ce acesta oferă. Raportul calitate-preț a fost, este și va fi mereu important în orice domeniu.

Pentru a obține un raport cât mai corect trebuie să compari prețurile și serviciile de la diferite centre cu scopul de a ajunge la o medie cât mai reală.

Care Center Sfânta Maria este un centru de îngrijire pentru bătrâni din București, specializat și în recuperare medicală. Căminul nostru include toate cele 5 aspecte prezentate mai sus și te așteaptă cu brațele deschise să îți faci o primă impresie.

Bătrânii noștri sunt tratați cu respect în permanență de către personal, locația le oferă libertate și liniște, făcându-i să se simtă ca acasă, iar în ceea ce privește serviciile, oferim chiar si ceea ce tu nici măcar nu te-ai fi gândit. Toate acestea la un preț corect.

Centrul nostru de îngrijire pentru bătrâni se află în zona Pipera, la marginea orașului București, unde se poate ajunge foarte ușor chiar și cu mijloacele de transport în comun. Dacă nu te-am convins încă, te așteptăm să ne faci o vizită pe Bulevardul Pipera 188A și 188B, Voluntari, Iflov.

Distribuie articolul
Facebook
WhatsApp
Vizitează-ne și pe rețelele sociale
Articole Recente:
Acasă
Servicii
Foto
Video
Prețuri
Call Now Button