camin de batrani bucuresti

Cum Să Faci Alegerea Unui Cămin De Bătrâni Din București Mai Ușoară

Conștientizarea că mama sau tatăl tău nu mai sunt atât de în putere iar anii și-au pus amprenta atât pe chipul, cât și pe starea lor de sănătate, poate fi destul de dificilă. Este greu de acceptat faptul că, cei care ți-au dat viață nu mai sunt cei de altă dată, iar acum, ajunși la vârsta bătrâneții, au din ce în ce mai multă nevoie de ajutor.

Din păcate, bătrânețea vine de cele mai multe ori cu probleme de sănătate care mai de care mai complicate și mai grele pentru cei în vârstă. Iar cazurile în care aceștia au nevoie de asistență sau îngrijire non-stop nu sunt tocmai puține. Atunci când starea de sănătate este destul de degradată, bătrânii pot avea nevoie de cei dragi alături mai mult ca oricând. Însă, atunci când din cauza serviciului sau a propriei familii nu te poți ocupa cum se cuvine de mama sau tatăl tău, ce îți rămâne de făcut?

Să îți îndrepți atenția spre centre special create pentru a le oferi bătrânilor toată îngrijirea și atenția de care au atâta nevoie. Căminele de bătrâni sunt din ce în ce mai populare nu doar în marile orașe, ci și în zonele de munte sau mare. Desigur, decizia în sine poate fi destul de dificilă, astfel că în continuarea articolului vei afla cum să faci alegerea unui cămin de bătrâni din București mai ușoară.

Știm deja că dorul este cel care te-ar apasă cel mai tare atunci când ai recurge la o astfel de instituție pentru cel drag, mai ales dacă ai fost cel care s-a ocupat de el până în acest punct. Nici sentimentul de vinovăție nu îi lasă pe cei mai mulți din copiii care recurg la un cămin de bătrâni pentru o persoană în vârstă dragă lor. Cum poți trece peste aceste sentimente și poți accepta că este cea mai bună decizie nu doar pentru liniștea ta, ci mai ales pentru sănătatea celui drag?

Luând în calcul următoarele…

Beneficii ale unui cămin de bătrâni din București:

1. Îi va oferi celui drag îngrijirea necesară

De la administrarea medicației la orele stabilite, la personal medical 24/7, gata să intervină atunci când membrii căminului au nevoie, sau doar pentru a le monitoriza parametri, toate acestea nu pot fi îndeplinite de tine, acasă, mai ales dacă ai un job. Iar angajarea unei asistente nu este deloc ieftină. În cadrul unui cămin de bătrâni, cel drag va fi îngrijit non stop iar sănătatea lui va fi primordială pentru echipa medicală.

În plus, îngrijirea unui bătrân cu Alzheimer sau Demență Senilă poate fi extrem de complicată, siguranța lui fiind constant pusă în dificultate de aceste afecțiuni. Astfel că în aceste cazuri este imperios necesar să te asiguri că cel drag are parte de toată atenția necesară pentru a fi în siguranță.

2. Nu îi va lipsi atenția

Poate datorită jobului, sau datorită propriei familii, îți este destul de greu să te împarți între cel drag în vârstă și restul atribuțiilor. Astfel că cel drag nu va primi toată atenția de care are atâta nevoie la vârsta bătrâneții. Acest lucru îi poate adânci tristețea și îi poate agrava afecțiunile de care suferă. Tocmai de aceea, un cămin de bătrâni poate fi alegerea perfectă pentru el. Nu doar că va beneficia de atenția personalului și echipei medicale, dar va fi înconjurat și de alți seniori cu care va socializa și se va bucura de activități recreative. Iar această idee ne duce exact la următorul punct:

3. Va avea activități recreative destinate vârstei

Bătrânii au nevoie de activități, nu doar de activitate fizică, ci și intelectuală, pentru a le stimula inteligența și creativitatea și a-i menține cât se poate de activi. Din păcate, acasă este destul de greu să îi oferi celui drag atât de multe activități. În plus, căminele de bătrâni precum Care Center Sf. Maria oferă zile de relaxare pentru membri, precum activități destinate doamnelor: vopsit, coafat etc. astfel, bătrânii se simt cu adevărat răsfățați.

Acum sper că te-ai convins că alegerea unui cămin de bătrâni pentru o persoană în vârstă, dragă, este cea mai bună soluție deoarece va beneficia de îngrijire și activități de care acasă nu se poate bucură, totul într-un cadru sigur.

În loc de concluzie…

La Care Center Sf. Maria bătrânii sunt tratați cu multă empatie, grijă, înțelegere și mai ales atenție, pentru ca șederea lor în cadrul centrului să fie una agreabilă. în plus, de fiecare dată când dorul te încearcă, azilul se află în Pipera, aproape de centrul Bucureștiului, pentru ca tu să poți ajunge ori de câte ori dorești în vizită.

Te-am convins dar totuși vrei să vii în centru să vezi singur și condițiile oferite și să te convingi că aceasta ar fi cea mai bună alegere pentru cel drag ție?

Te așteptăm la o vizionare.

Distribuie articolul
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Vizitează-ne și pe rețelele sociale
Articole Recente:
Call Now Button