camin de batrani dementa senila

Cel Mai Potrivit Cămin De Bătrâni Cu Demență Senilă

Ai în familie pe cineva drag care suferă de Demență Senilă? Din păcate, această afecțiune poate fi extrem de complicată atât pentru cel care suferă, cât și pentru cei care îi sunt alături. Nu puține sunt cazurile în care cei apropiați sunt nevoiți să își scurteze programul de muncă sau chiar să renunțe la acesta pentru a îngriji persoana dragă cu Demență Senilă.

Ce alte soluții mai ai tu, dacă ai în familie un astfel de caz? Să apelezi la o instituție specializată în îngrijirea persoanelor care suferă de această boală, pentru ca acesta să fie în siguranță și pentru ca tu să îți continui viața și atribuțiile zilnice.

Din păcate, însă, nu orice cămin de bătrâni este specializat în îngrijirea persoanelor cu Demență Senilă. Tocmai de aceea, în continuarea articolului vei afla cum să alegi cel mai potrivit cămin pentru cel drag ție.

Ce este Demența Senilă?

Boala Alzheimer sau Demența Senilă este o afecțiune degenerativă a creierului care apare în special la persoanele cu vârstă înaintată, ducând la deteriorarea progresivă a funcțiilor creierului. Aceasta duce la pierderea capacității intelectuale ale individului și poate duce la tulburări de comportament.

Cele mai comune simptome ale Demenței Senile:

1. Tulburări de memorie

Cel mai întâlnit simptom este reprezentat de dificultatea de a-și aminti informații importante și de a acumula informații noi. O persoană care suferă de această afecțiune va uită zile de naștere importante și evenimente petrecute recent, dar va reuși să își amintească evenimente din trecut.

2. Tulburări de vorbire

Articularea cuvintelor sau chiar compunerea unei fraze coerente poate reprezenta o dificultate pentru un bolnav de Alzheimer.

3. Dificultăți locomotorii

De la a se îmbrăca la descuiatul ușii sau utilizarea aragazului toate aceste activități pot pune în dificultate bolnavul de Alzheimer, și uneori, nesupravegheat fiind, îl poate pune chiar în pericol.

4. Dificultăți în a recunoaște persoanele dragi

De la a încurca numele celor dragi, la a încurca membrii familiei, toate acestea i se pot întâmpla unei persoane care suferă de Demență Senilă.

5. Dezorientare

O persoană care suferă de această afecțiune poate uita adresa la care locuiește sau să se întoarcă acasă dacă nu este însoțită. Astfel că nu este recomandat să părăsească locuința neînsoțit.

Tocmai din cauza acestor simptome, bătrânii cu Demență Senilă nu ar trebui lăsați singuri sau nesupravegheați. În plus, pentru siguranța lor ar trebui duși într-o instituție specializată în tratarea și asistență persoanelor cu Alzheimer.

De ce ar trebui să iei în considerare un cămin de bătrâni dacă ai în familie o rudă cu Alzheimer?

1. Boală necesită o supraveghere continuă

2. Asistența unei persoane cu Demență nu poate fi oferită la domiciliu

3. Persoanele care îngrijesc vârstnicul cu Demență Senilă se pot îmbolnăvi inclusiv de depresie

4. Vârstnicul cu Demență nu este în siguranță nesupravegheat

5. O astfel de persoană poate ajunge în imposibilitatea de a se hrăni sau să își administreze tratamentul

6. Pot apărea diferite divergențe în familie

Unde găsești un cămin de bătrâni care îngrijește și persoane cu Demență Senilă?

Care Center este unul din aceste cămine de bătrâni. Oferim servicii persoanelor cu Demență în boala Alzhimer, Parkinson, recuperare post AVC, post intervenție chirurgicală, îngrijiri paliative, și oricărei persoane vârstnice care are nevoie de atenție, supraveghere și îngrijire specială. Dacă ai pe cineva drag în familie care se cofruntă cu astfel de afecțiuni, în cadrul centrului nostru se va bucura nu doar de îngrijirea atât de necesară la vârsta bătrâneții, dar și de o echipă și un personal dedicat, atent și săritor.

Bătrânii din centrul nostru sunt tratați cu respect pentru vârsta și realizările lor, cu înțelegere pentru afecțiunile specifice vârstei și cu empatie pentru ca fiecare zi în centru să le inspire afecțiunea unei case, a unui cămin plin de iubire.

Dacă ai pe cineva drag care suferă de Demență Senilă, te așteptăm în cadrul Care Center pentru o vizionare. Vei vedea centrul, vei cunoaște echipa și te vei convinge de serviciile pe care le oferim pentru membrii centrului. Îți garantăm că îți vom alunga frica sau sentimentul de vinovăție încă din momentul în care ne vei trece pragul.

Pentru a programa o vizionare, sună-ne la: +40760028331.

Distribuie articolul
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Vizitează-ne și pe rețelele sociale
Articole Recente:
Call Now Button