cost lunar azil batrani

Care Este Costul Lunar Într-un Azil De Bătrâni?

Cât costă un cămin de bătrâni este o întrebare ce se află pe buzele tuturor copiilor ai căror părinți, acum în etate, au nevoie de îngrijire și atenție de specialitate. Căminele de bătrâni se întrec în pachete care mai de care mai avantajoase și oferte de nerefuzat, însă, într-o mare de opțiuni, care este cea mai avantajoasă?

Atunci când vorbim de costul lunar al unui cămin sunt mai multe aspecte ce trebuie luate în considerare. Iar pentru a afla ce înseamnă un preț corect, citește articolul în continuare.

Cât costă lunar un cămin de bătrâni?

Fiecare își cunoaște bugetul și posibilitățile, desigur. Tocmai de aceea, dacă ești o persoană cumpătată și care își drămuiește cu cap fiecare bănuț, trebuie să te asiguri că pentru cel drag ție, costul căminului de bătrâni cuprinde toate acele servicii de care are nevoie, la un preț corect și la o calitate înaltă.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bătrânețea vine la pachet cu multe afecțiuni sau boli, care mai de care mai grele atât pentru cei în vârstă, cât și pentru aparținătorii lor. De multe ori, aceste afecțiuni degradează atât de mult starea vârstnicilor încât ajung să aibă nevoie de îngrijire și atenție dedicată non-stop, fapt ce poate fi destul de dificil de împlinit de multe familii.

Astfel că tot mai multe familii își îndreaptă atenția spre azilele de bătrâni care oferă pe lângă îngrijire specială și atenția de care bătrânii au atâta nevoie, servicii adiacente. Ce trebuie tu că aparținător să faci, indiferent de bugetul disponibil pe care îl ai?

Să te asiguri că vei găsi în viitorul cămin doar cele mai bune servicii și o echipă dedicată pentru ca șederea celui drag să fie cât mai plăcută.

Așadar, să trecem la ceea ce trebuie să bifezi pentru ca prețul lunar al unui cămin să fie corect…

1. Îngrijire dedicată și recuperare

Așa cum am punctat anterior, bătrânețea vine cu multe afecțiuni, fie mai ușoare, fie mai complicate. Dacă cel drag suferă de Demență în boală Alzeihmer sau Parkinson, două dintre cele mai grave afecțiuni ale bătrâneții, grija și atenția trebuie să fie la un alt nivel. Din nefericire, bătrânii care suferă de Demență în boală Alzheimer nu pot fi lăsați nesupravegheați, astfel că singuri, în propria casă nu ar fi în siguranță. Puține sunt căminele care bifează cu brio acest aspect delicat, însă, atât de căutat de aparținătorii bătrânilor.

2. Dotările centrului

De la paturi reglabile, la o bucătărie complet echipată, gata să ofere membrilor centrului cele mai bune mâncăruri, toate acestea intră la dotările unui centru, care îl pot diferenția de concurență, însă, pot crește și prețul perceput lunar.

3. Locația

Desigur, locația este importantă indiferent de ce tip de serviciu vorbim. Însă, atunci când vine vorba de cămine, locația lor este importantă deoarece pentru a-l vizită pe cel drag trebuie să găsești un cămin cât mai ușor accesibil. De exemplu, Care Center Sf. Maria se află în Pipera, o zona ușor accesibilă din centrul Bucureștiului.

Într-adevăr, o locație mai centrală ar duce și la un cost mai ridicat lunar pentru membrii.

4. Servicii suplimentare

Cu siguranță în orice pachet al oricărui cămin vei găsi pe internet vei regăsi: administrarea medicație conform prescripției medicului, 3 mese pe zi (+gustări), asigurarea igienei personale, etc. Însă, diferența este făcută exact de acele servicii suplimentare, menite să facă șederea vârstnicilor mult mai plăcută. Relaxarea, răsfățul și comunicarea nu trebuie să lipsească din viața unui vârstnic, mai ales la această vârstă. De la activități recreative de grup cu ceilalți membri, la zile de răsfăț care să cuprindă vopsit sau coafat pentru doamne, toate acestea îi ajută pe bătrâni să se simtă ca acasă.

5. Numărul de membri 

Un aspect destul de ignorat de majoritatea celor care se află în căutarea unui cămin, însă, acesta face diferența la calitatea serviciilor oferite și respectul pentru membri. Căminele care percep un cost lunar redus, sunt de cele mai multe ori și mai aglomerate, fapt ce scade din start calitatea serviciilor oferite. Un cost mai ridicat reflectă și grijă echipei medicale și a personalului din centru.

În loc de concluzie…

Acum că ai ajuns la finalul articolului, sper că vei știi mai exact la ce trebuie să fii atent atunci când studiezi sumedenia de oferte de pe piață. Un azil îi va fi cămin celui drag ție, astfel că nu trebuie să faci rabat la calitate, ci trebuie să te asiguri că fiecare bănuț merită.

Dacă vrei să afli care este costul lunar al unui cămin de bătrâni în Pipera, poți consulta pachetele noastre cu un click aici. Suntem transparenți și corecți, astfel că nu există costuri ascunse. În plus, te poți convinge de condițiile din centrul nostru venind la o vizionare. Te poți programa rapid la numărul de telefon +40760028331 .

Distribuie articolul
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Vizitează-ne și pe rețelele sociale
Articole Recente:
Call Now Button