camin batrani alzheimer bucuresti

Cauți Un Cămin Pentru Bătrâni Cu Alzheimer În București?

Îngrijirea unei persoane cu Alzheimer poate fi extrem de dificilă pentru cei dragi, care, de cele mai multe ori sunt și cei mai afectați. Deoarece un bătrân cu o astfel de afecțiune are nevoie nu doar de tratament și îngrijire de specialitate ci și de supraveghere non-stop, compasiune, răbare și înțelegere, este foarte complicat pentru familie să le ofere tot ce au nevoie,la domiciu.

Ce este de făcut într-o astfel de situație? Începi să cauți o instituție care să poată să îi ofere celui drag nu doar îngrijirea și tratamentul specifice afecțiunii, ci și asistență și suport continue, desigur. 

Din păcate, în România nu există instituții dedicate persoanelor cu Alzheimer, astfel că singura opțiune pentru aparținătorii acestor persoane rămâne un cămin pentru bătrâni. Dacă ești în căutarea unui cămin de bătrâni cu Alzheimer în București, citește articolul în continuare pentru a afla de ce este important să îl duci pe cel drag într-un astfel de azil.

Ce trebuie să știi despre boală Alzheimer la bătrâni?

Boala necesită supravegherea permanentă a bătrânilor

Persoanele cu o astfel de afecțiune nu pot fi lăsate singure nici măcar în propria locuință deoarece nu se pot descurca nici măcar cu activitățile cele mai simple precum propria igienă sau preparea unei mese. Astfel că necesită o surpraveghere permanentă și o îngrijire de specialitate.

Asistența oferită persoanelor cu Alzheimer este specifică

Persoanele care suferă de această afecțiune nu au nevoie doar de supraveghere la domiciliu, ci de o asistență medicală specifică acestei boli, care nu poate fi oferită decât în instituții cu personal specializat. Astfel că doar foarte puține din căminele de bătrâni din București au personal pregătit pentru vârstnicii care suferă de Alzheimer.

Securitatea vârstnicului cu Alzheimer este pusă la îndoială

Această afecțiune îi face pe bătrâni să uite adresa la care locuiesc, numărul străzii sau chiar etajul. Astfel că dacă au plecat de acasă și pentru banalele cumpărături zilnice, se pot afla în imposibilitatea de a se întoarce. Tocmai din acest motiv un bătrân cu o astfel de afecțiune ar trebui să meargă într-un cămin de bătrâni, acolo unde securitatea lui nu este în pericol.

Vârstnicul uită să mănânce sau să își administreze medicamentele

Acest punct se află în strânsă legătură cu punctul anterior, însă, aici mă refer stric la nevoile de bază și la medicația atât de importante pentru un vârstnic cu această afecțiune. Dacă acesta nu își mai administrează medicația, boala doar se va agrava, nu se va ameliora. Astfel că acesta devine dependent de o persoană care să îi administreze medicamentele conform sfatului medicului.

Familia poate fi afectată emoțional

Din păcate, cei care suferă cel mai mult sunt cei mai apropriați vârstnicului cu Alzheimer. Fie că este vorba de simple zile de naștere uitate de către persoană afectată sau de nume, singurele persoane afectate sunt cele din familie. Pe termen lung, îngrijirea unui astfel de vârstnic acasă poate duce inclusiv la diferite neînțelegeri în cadrul familiei.

Tratamentul este de lungă durata

Tratamentul pentru Alzheimer este unul pe termen lung, iar în majoritatea cazurilor persoanele afectate vor fi nevoite să îl administreze pentru tot restul vieții doar pentru a ține afecțiunea sub control.

Ar trebui internați bătrânii cu Alzheimei într-un cămin în București?

Așa cum ai aflat deja, cel mai sigur pentru un bătrân care suferă de Alzheimer este să fie dus de către aparținători într-o instituție care se poate îngriji atât de sănătatea acestuia, cât și de asistența și siguranța, atât de fragile în cazul celor afectați.

Din păcate, nu multe sunt căminele de bătrâni care oferă îngrijire de specialitate pentru bătrânii cu Alzheimer din București, iar familiile celor afectați se află de multe ori în imposibilitatea de a alege cea mai bună opțiune.

Care Center Sf. Maria este un cămin de îngrijire și recuperare post-operatorie care oferă îngrijire de specialitate pentru bătrânii cu Alzheimer. În cămin se află personal instruit pentru a le asigura membrilor cu Alzheimer nu doar cea mai bună îngrijire, dar și personal medical specializat pentru ca starea de sănătate a acestora să fie continuu monitorizată și transmisă celor dragi.

De asemenea, le oferim membrilor cu această afecțiune activități create special pentru a-i ține ocupați dar și oportunitatea de a discuta cu un psiholog și/sau psihiatru iar tratamentul medicamentos este întotdeauna administrat de către personalul nostru conform planului de tratament oferit de medic.

Toți membrii centrului Sf. Maria sunt tratați cu înțelegere, respect și ccompasiune pentru ca perioada bătrâneții să fie mai ușoară și mai lipsită de griji pentru ei. Dacă ai în familie o persoană care suferă de Alzheimer, contactează-ne cu încredere pentru a afla mai multe despre serviciile pe care i le putem oferi în cadrul centrului: +40760028331.

Distribuie articolul
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Vizitează-ne și pe rețelele sociale
Articole Recente:
Call Now Button